3 důvody, proč si kovový nábytek zaslouží vaši pozornost

Kovový nábytek

Hledáte úložné prostory na pracoviště, které si poradí s vysokou zátěží, vydrží vám do až důchodu a snadno se udržují? Vybrat všestranný nábytek, který splňuje všechna tato kritéria, není žádný med. Seznamte se s kovovým nábytkem, díky kterému nebudete muset slevit z žádného ze svých nároků.

Kov jako silák, kterého vysoká zátěž nerozhodí

Kovové kartotéky do kanceláří, ordinací i archivů

V některých dokumentech je nutné mít neustále pořádek. Šanony se smlouvami, zdravotní dokumentace pacientů a jiné důležité spisy. K těmto účelům vám nejlépe poslouží kovové kartotéky.

Svou konstrukcí a velikostí jsou připravené k ukládání standardních formátů A4 a díky nastavitelným příčkám uvnitř zásuvek umožňují ukládání závěsných složek. Tento typ složek je opatřený štítkem na hřbetu, čímž značně usnadní orientaci v uložených spisech. A je už jen na vás, zda dáte přednost jednořadé či dvojřadé kartotéce.

Každá ze zásuvek našich kartoték je připravená na vysokou zátěž. Díky kovové konstrukci si hravě poradí se 40kilovým obsahem – a to i při plném výsuvu zásuvky. Z bezpečnostních důvodů je možné vysunout v jednu chvíli pouze jednu zásuvku. Tento systém blokování zajišťující dokonalou stabilitu se postará, aby se kartotéka za žádných okolností nepřevážila ani při plném zatížení všech zásuvek.

Zabezpečení uložených spisů je bez diskuze klíčovým kritériem. Optimálním řešením se nabízí centrální uzamykání, které se postará o kompletní uzamčení celé kartotéky. Prohlédnout si jej můžete třeba u velmi oblíbené kovové 3zásuvkové kartotéky.

Kov jako ideální „držák“ do dílen a servisů

Univerzální dílenské skříně

V místech jako autoservisy, dílny a výrobní prostory, kde dochází k manipulaci s nářadím, materiály a drobnými součástkami, jsou kovové dílenské skříně ideálním uložištěm těchto předmětů a pomůcek. Od dílenské skříně očekáváte totiž především stálou odolnost. A to jak z pohledu konstrukčního materiálu, tak vysoké nosnosti. Naše univerzální kovové skříně jsou toho zárukou. Zásluhou plechových plášťů tyto skříně nebude trápit, když s nimi nebudete jednat jako v rukavičkách.

Kov jako snadno udržovatelný a vlhku vzdorný materiál

Prostorné šatní skříňky

Ať už se jedná o šatní skříňky do převlékáren zaměstnanců, či jako vybavení šaten na sportovištích, jejich výběr byste neměli podcenit. Přestože se v tomto případě mohou jevit dřevěné i kovové skříňky jako rovnocenní konkurenti, kov jako materiál má díky svým vlastnostem přece jen navrch. S vlhkostí v prostředí dokáže pracovat lépe než dřevo, a proto je spektrum míst, kde jej uplatnit, daleko širší.

Kovové šatní skříňky se kromě převlékáren hodí rovněž do wellness a sportovních center, jejichž součástí jsou vodní lázně, bazény či brouzdaliště. Zásluhou pevnosti kovu se nemusíte obávat brzkého opotřebování vlivem četného užívání. A v případě znečištění se plech udržuje snadněji než laminovaná dřevotříska.

Sázka na jednu kartu

Bezkonkurenční přednosti kovového nábytku jsme vám již představili. Jeden vroubek na tomto sortimentu však přesto najdete. Na rozdíl od dřevěného nábytku nenabízí příliš mnoho možností, jak jej případně sladit se zbytkem interiéru. Vsází totiž vše na jednu kartu – a tou je praktičnost. Praktičnost v souvislosti s vysokou nosností, odolností a jednoduchou údržbou.

Zaujal vás tento článek? Tak jej sdílejte!

Podobné články