Kancelářský nábytek Visio: Za málo peněz hodně muziky

Hledáte-li do firmy, na úřad nebo třeba do ordinace praktický kancelářský nábytek, který vám neudělá díru do kapsy, nábytková řada Visio je skvělou volbou. Jednoduché tvary ve třech dezénech snadno sladíte s každou kanceláří.

Seznamte se: Kancelářský nábytek Visio

Na první pohled možná nábytková řada Visio nevyvolá výrazné emoce, konstrukce jejích prvků je totiž prostá a zaměřená na funkčnost. Přesně v tom ovšem spočívá hlavní přednost tohoto kancelářského nábytku – pravé úhly a jednotné rozměry mu propůjčují všestrannost využití a možnosti kombinací, o kterých si elegantní designérské řady mohou nechat zdát. To je spolu s výhodnou cenou hlavní důvod, proč nábytek Visio doporučujeme do administrativních kanceláří.

Dost prostoru na práci

Pojďme si ukázat jednotlivé prvky tohoto kancelářského nábytku a společně vymyslet, jak z něj dostanete skutečně maximum. Začít můžeme třeba od těch kousků, které budete pravděpodobně používat nejčastěji.

Kancelářské stoly

Řada Visio vám nabídne několik typů stolů. Který je ten pravý pro vás? To záleží – zařizujete pracovní místo v rohu místnosti? Pak zkuste třeba rohový stůl a přístavný kontejner. Jinde poslouží klasické obdélníkové stoly v několika velikostech.

Kromě tvaru půdorysu vás u stolů Visio čeká ještě jedno rozhodnutí: Všechny rovné i rohové stoly mohou mít buď dřevěnou podnož, nebo kovové nohy. Rozdíl je spíše estetický – kovová varianta má útlejší design, může tedy příjemně prosvětlit prostor.

Poslední možností jsou jednací stoly, jejichž konstrukce je navržena tak, aby se u nich pohodlně sedělo z obou stran. Tuto možnost určitě zvažte v kancelářích, kde jednáte s klienty nebo obchodními partnery.

Všechny stoly mají jednotnou výšku 76 cm. Tím pádem je můžete vesele kombinovat jak navzájem, tak i s dalšími prvky (včetně nízkých skříní) a vždy budete mít jistotu, že budou svrchní desky lícovat. Jemné nerovnosti stačí doladit rektifikačními nožkami s rozsahem nastavení 10 mm.

A co dál?

Pracovní plocha nemusí končit tam, kde končí stůl. Už v předchozí sekci jsme nakousli přístavné kontejnery, které jsou svými rozměry a hlavně výškou uzpůsobeny k přistavení ke stolu. Tam zabijí dvě mouchy jednou ranou – přidají vám cenný kus pracovní desky a k tomu navíc úložný prostor s centrálním zamykáním.

Další možností jsou spojovací a zakončovací prvky. Ty buď rozšíří plochu jednoho stolu, nebo jich propojí několik do jednoho funkčního celku. Rozměry jsou uzpůsobeny tak, aby lícovaly s určitými konfiguracemi, při výběru proto mějte na paměti celkovou koncepci kanceláře. Například 140cm zakončovací prvek patří k delší straně 140cm stolu, zatímco 141,8cm varianta je určena k boční straně dvou stolů oddělených paravánem.

A u paravánů rovnou zůstaňme – tyto jednoduché zástěny jsou skvělým řešením, když potřebujete více pracovišť těsně u sebe, ale chcete personálu dopřát trochu soukromí. Jednotlivé rozměry jsou určeny k montáži mezi stoly stojící buď vedle sebe, nebo naproti sobě. Pracovní prostředí zpříjemní jednak po funkční stránce, jednak i esteticky.

Ne vše patří na stůl

Pracovní plochu už bychom měli, ale nejen tou je člověk v kanceláři živ. Neméně důležitý je úložný prostor, ať už jde o odkládání pracovních pomůcek, které chcete mít vždy na dosah ruky, nebo větší úschovná řešení na účetnictví nebo korespondenci.

Kancelářské kontejnery

Kontejnery jsou jako stvořené k odkládání pracovních i osobních potřeb, které nechcete mít neustále na stole. Stačí si věci odložit do zásuvek, otočit klíčem a díky centrálnímu zámku bude vše v bezpečí.

Kromě dříve zmíněných přístavných kontejnerů vám nábytek Visio nabídne i kontejnery pojízdné. Lepší volbou pro vás budou, pokud v kanceláři nemáte dost místa nebo prostor vedle stolu chcete využít jinak. Tyto skříňky jednoduše schováte pod stůl a díky kolečkům bude hračka je v případě potřeby přesunout.

Skříně

A od skříněk se přesuňme ke skříním. Těch vám tato nábytková řada nabídne různé typy hned v několika rozměrech, takže určitě najdete tu pravou kombinaci pro svou kancelář.

K uložení účetnictví, knih nebo jiných tiskovin využijte třeba otevřené skříně a regály. Vkusným výběrem a rozložením položek v jednotlivých policích můžete tyto kusy nábytku povýšit na elegantní designové prvky, které zaujmou každého návštěvníka.

O všechno, co nemusí (nebo by nemělo) být na očích, se postarají skříně s křídlovými dveřmi. Vybrané modely mají cylindrický zámek, takže se nemusíte bát jim svěřit ani cennější nebo citlivější obsah. Hned několik skříní kombinuje uzamykatelnou část s otevřenými policemi – toto řešení může zabít dvě mouchy jednou ranou.

Posledním typem jsou šatní skříně a skříňky. V této podkategorii najdete jednak větší skříně, kam bez problému uložíte zimní bundu, boty, batoh i tašku s nákupem, jednak užší uzamykatelné skříňky typické pro veřejné šatny.

Teď už to jen zkompletovat

Jak vidíte, kancelářský nábytek Visio vám s výjimkou židlí nabídne vše, co v běžné administrativní kanceláři budete potřebovat. Zbývá už jen jedna otázka: Jak si jednotlivé prvky namixujete a rozvrhnete v prostoru?

Díky jednotným rozměrům většiny kousků jsou možnosti jejich kombinování a propojování velmi široké. To vám umožní využít dostupný prostor skutečně naplno a dostat z něj přesně to, co si od něj slibujete. Než si začnete skládat řešení na míru, mrkněte nejprve na hotové sestavy, které jsme navrhli pro nejběžnější rozvržení administrativních kanceláří.

Pokud si stále čímkoli nejste jisti, neváhejte zavolat na pomoc profíky – naše bezplatná zákaznická podpora vám ráda zodpoví jakékoli otázky a poradí s výběrem těch pravých prvků či dezénu. A nechcete-li nechat náhodě vůbec nic, řekněte si rovnou o 3D vizualizaci! Když se vám výsledek zalíbí a společně ho zrealizujeme, nedáte za vypracování návrhu ani korunu.

Zaujal vás tento článek? Tak jej sdílejte!

Podobné články