Jak si užít apríl v kanceláři?

Za pár hodin tu máme apríl, svátek všech žertů a naschválů. Ideální čas na pořádné legrácky. Přemýšlíte, jak v tento den oživit ponurou atmosféru v kancelářích? Vyzkoušejte tyto 4 vtípky, díky kterým bude letošní apríl pro vaše kolegy opravdu nezapomenutelný.

Zahoďte starosti všedních dní za hlavu, je tady apríl. V dnešní době, kdy má pomalu každý starosti související s koronavirovou situací, je to skvělá příležitost se trochu odreagovat. Alespoň na chvilku zapomenout na všechny strasti a v rámci možností se pobavit. A díky pravidelnému testování ve firmách bez větších starostí o své zdraví. Že vás nenapadá žádný vtípek, který by nehraničil s trapností či dětinskostí? Nevadí, inspirujete se našimi tipy.

Držte se nepsaných pravidel

Nejprve bychom ale chtěli vypíchnout pár pravidel, kterými je nutné se řídit před tím, než začnete plánovat a vymýšlet jakékoliv naschvály. Existuje totiž hned několik situací, kdy fórky rozhodně nejsou na místě.

Chcete-li napálit kolegu, přesvědčte se, že není zavalený prací a nemá prvního dubna deadliny pro dokončení úkolů a projektů. Sami byste nechtěli být na místě napáleného, kterého tlačí čas a je zdržován nejapnými vtípky.

Nepřekračujte hranice. Daleko více pobaví malý promyšlený fórek než hrubé naschvály ovlivňující pracovní výkon. Každý z nás má jiný smysl humoru – co jednoho pobaví, může druhého urazit.

S tím souvisí i výběr té správné osoby, ze které si plánujete vystřelit. Zvolte vždy toho spolupracovníka, se kterým udržujete dobré mezikolegiální vztahy. Už jej pravděpodobně znáte dostatečně dobře na to, abyste dokázali odhadnout jeho reakci. To poslední, co na apríla chcete, je dusno v kanceláři.

A nyní se konečně podíváme na naschvály, kterými oživíte atmosféru na pracovišti nejen během apríla.

Přelepené baterie v myši

Rychlé, jednoduché a neškodné. Pracuje-li kolega s bezdrátovou myší na baterie, sundejte její kryt a přelepte kontakt izolepou. Baterie poté vraťte a vyčkávejte… ,,Proč to sakra nefunguje?!”. Případně přelepte průhlednou páskou laser, pokud vlastní kolega klasickou drátovou myš s laserem.

Obrácené zobrazení plochy

Tento vtípek dokáže potrápit zejména technicky méně zdatné jedince. Používáte-li Windows, stačí kliknout pravým tlačítkem na plochu, otevřít záložku Nastavení obrazovky a v nabídce Orientace vybrat požadované zobrazení – na šířku s překlopením.

Sledovat, jak se kolega krkolomně snaží otevřít prohlížeč a hledá, jak se obraz vrací do původního stavu a kroutí u toho krkem jako gymnasta, je k nezaplacení.

Změna tapety na ploše

Ano, není to nijak propracovaný vtípek, ale při výběru toho správného pozadí (fotomontáž kolegy v choulostivé pozici, vtipný obrázek, nebo bizarní fotografie vás samotných) nemůžete neuspět.

Tip: Udělejte snímek kolegovy plochy na počítači, skryjte všechny ikonky na ploše a obrázek nastavte jako tapetu. Pohled na kolegu snažícího se otevřít složku či program na ploše a nechápajícího, co se to děje, zajisté už nikdy nezapomenete. A on na tento vtípek také ne.

Záměna písmenek a čísel na klávesnici

Pokud jste si někdy rozložili a čistili klávesnici od prachu a nečistot, jistě víte, že se při skládání neobejdete bez obrázku rozložení kláves. Píšete-li všemi deseti, intuitivně víte, kde se zhruba každé písmenko a funkce na klávesnici nalézá. Jaká písmenka prohodit, aby si toho napálený nevšiml na první dobrou?

Zaměňte mezi sebou ypsilon a zet a klávesnice se začne naoko chovat, jako by měla nastavený anglický jazyk. Jenže ouha, nemá. Výhodou jsou starší modely, u kterých je na klávese ypsilon naznačené také zet a naopak. Případně můžete prohodit numerické klávesy, aby v levé horním rohu začínaly jedničkou místo sedmičky.

Lepicí papírky všude, kam se podíváte!

Máte-li dostatek času na přípravu a velké množství lepicích papírků v bločku, zakryjte jimi celé kolegovo pracovní místo. Od kancelářské židle po monitor. Čím výraznější barva papírů, tím lépe. Duhový koberec na všech kancelářských pomůckách mu jistojistě vyrazí dech. Velkým plusem je navíc to, že jsou naštěstí tato lepítka snadno snímatelná.

Tak tohle se nepovedlo…

Pokud vtípek nepadne na úrodnou půdu, netrapte se. Apríl vychází na čtvrtek, v pátek a pondělí je státní svátek a s kolegy se uvidíte nejdříve až v úterý. Přes prodloužený víkend všechny chladné emoce přejdou a váš start pracovního týdne nezůstane špatným fórem poznamenán.

Zaujal vás tento článek? Tak jej sdílejte!

Podobné články