Logo
n 800 100 030   Volejte zdarma Po–Pá 8.00-17.00
Venkovní osvětlení

Venkovní osvětlení

Venkovní LED reflektory jsou ideálním řešením pro osvětlení velkých venkovních ploch. Poradíme vám s výběrem optimálního druhu osvětlení vašeho pozemku.

zobrazit celý text

Intenzivní svítidla dokážou ozářit celý pozemek i jeho přístupové cesty. Slouží jak pro lepší orientaci na parcele v nočních hodinách, tak pro dodržení bezpečného provozu ve venkovních prostorách. Některé modely reflektorů jsou vybavené senzorem pohybu, za pomocí kterého se reflektor rozsvítí, jakmile čidlo zaznamená pohyb. 

V naší nabídce naleznete venkovní reflektory s různou intenzitou svítivosti, s pohybovým čidlem, se stojany i klasická přisazená LED osvětlení, která využijete například jako osvětlení terasy.

 

Podle jakých parametrů se orientovat?

Světelný zdroj
Tento parametr vám udává požadovaný výkon zdroje. Zvolit si můžete z těch nejúspornějších či nejvýkonnějších. Uvedené hodnoty jsou vždy v jednotkách wattů.

Světelný tok
Touto veličinou se rozumí hodnota svítivosti žárovky neboli světelný výkon záření. Jedná se o celkové množství světla, které žárovka vyprodukuje do všech směrů za jednu vteřinu. Svítivost se měří v lumenech, čím více lumenů žárovka má, tím je světlo, kterým vyzařuje, intenzivnější.

Senzor pohybu
Některá zařízení disponují senzorem pohybu, který se postará o automatické zapnutí svítidla v případě, že čidlo poblíž sebe rozezná pohyb. Tyto typy přístrojů jsou velmi úsporné v kombinaci s nastavením času svícení.

Detekční úhel senzoru
Tento parametr se týká pouze přístrojů, které disponují pohybovým čidlem. Udává vám, v jakém úhlu je reflektor schopen rozpoznat pohyb a automaticky se zapnout.

Detekční vzdálenost
Veličina týkající se rovněž zařízení se senzorem pohybu. Jedná se o maximální vzdálenost, ve které je svítidlo schopné rozpoznat váš pohyb a na základě toho se automaticky rozsvítit.

Nastavení času svícení
Většina reflektorů s pohybovým čidlem disponují funkcí nastavení času svícení. Jedná se o velmi úspornou funkci, stačí si zvolit danou dobu, po kterou bude zařízení svítit, jakmile detekuje pohyb.

Životnost
Životnost svítidla patří mezi jedny z nejdůležitejších parametrů, podle kterých byste se měli orientovat. Uvádí, jak dlouho dané zařízení vydrží v akčním režimu. Nejčastěji bývá vyjádřena pomocí maximálního počtu hodin.

Světelný kužel
Světelným kuželem můžete chápat dráhu světla ze směru od zdroje do prostoru.

Teplota světla
Teplota světla vám udává, jakou barvu dané svítidlo vyzařuje. Zdroje světla jsou vyráběny s různými barevnými teplotami, přičemž každá je vhodná pro jiný účel použití. Teplejší světlo (2700-4000K) najde své uplatnění zejména v obývacích pokojích, ložnicích a dětských pokojích. Neutrální bílé světlo (4000-6500K) se hodí do pracoven, koupelen, obchodů či společných prostorů domů. Studené světlo (6500-9000K) využíváme hlavně k osvětlení venkovních prostorů, skladů nebo výrobních hal.

Úroveň krytí
Tento parametr vás informuje o odolnosti elektrického zařízení proti vniknutí cizího tělesa či kapaliny. Vyjadřuje se v tzn. IP kódu, který je tvořen znaky „IP“ a dvěma číslicemi. První číslice charakterizuje ochranu před vniknutím cizích předmětů, druhá číslice označuje stupeň krytí před vniknutím tekutiny.

skrýt text

Venkovní osvětlení

Podle ceny

0 - 0

Podle barvy

Světelný tok i

0 - 0 lm

Teplota světla

0 - 0 K

Světelný zdroj

0 - 0 W

Váš košík je prázdný

H
Nahoru
Kancelářský nábytekKancelářský nábytek O
Židle a křeslaŽidle a křesla O
Kancelářské vybaveníKancelářské vybavení O
Kuchyně a jídelnyKuchyně a jídelny O
Šatny a jejich vybaveníŠatny a jejich vybavení O
Venkovní vybaveníVenkovní vybavení O
Dílna a skladDílna a sklad O
Dům, byt, zahradaDům, byt, zahrada O