Logo
n 800 100 030   Volejte zdarma Po–Pá 8.00-17.00
Svítilny

Svítilny

Svítilny jsou skvělým pomocníkem ve chvíli, kdy si nutně potřebujete posvítit na místa, na která nedosahuje sluneční světlo. Díky svým rozměrům se s nimi skvěle manipuluje, kapesní svítilnu můžete nosit stále u sebe.

zobrazit celý text

Jakou svítilnu si vybrat?

V první řadě je třeba si uvědomit, k jakým účelům a jak často budete svítilnu používat. Důležitými faktory pro výběr správné svítilny jsou světelný výkon, svítivost, výdrž svícení, odolnost a způsob napájení. 

Zařízení můžeme obecně zařadit do několika kategorií. Svítilnu pro domácí použití využíváte zřídkakdy a není nutné, aby disponovala širokou škálou funkcí. Modely pro každodenní užití se vám vyplatí, pokud je kapesní baterka vaší nejlepší kamarádkou, se kterou jste v kontaktu dennodenně. U baterek pro kempování a turistiku oceníte doplňky jako ostří či kladívko. U svítilny pro profesionální využití oceníte zejména dlouhou výdrž svícení a možnost nabíjení. 

  

Jaký světelný zdroj zvolit?

Nejpopulárnějším zdrojem světla je v dnešní době LED osvětlení, které je nejen ekonomické, ale nabízí nejvyšší účinnost a zároveň má nejdelší životnost. Svítilna vybavená LED světlem může svítit i 10× déle než klasická baterka s halogenovou žárovkou. 

Jaká svítivost je ideální?

Univerzální malé kapesní svítilny disponují svítivostí okolo 100-200 lumenů a dosvitem světla několik metrů. Pro náročnější uživatele provozující outdoorové aktivity a sporty doporučujeme volit osvětlení v rozmezí 200-1000 lumenů a dosvitem okolo 200 metrů. Při výběru profesionálního svítidla volíme modely se svítivostí více než 1000 lumenů. 

   

Napájení svítilny

Nejrozšířenějším zdrojem napájení jsou tužkové AA, popřípadě mikrotužkové AAA baterie. Jejich nespornou výhodou je snadná dostupnost. Další možností jsou nabíjecí li-ion baterie, které disponují vyšší kapacitou, nevyžadují prakticky žádnou údržbu a velice snadno se nabíjejí. Ke svítilnám na li-ion akumulátory je nutné zakoupit vhodnout nabíječku.

skrýt text

Podle ceny

0 - 0

Podle barvy

Světelný tok i

0 - 0 lm

Teplota světla

0 - 0 K

Váš košík je prázdný

H
Nahoru
Kancelářský nábytekKancelářský nábytek O
Židle a křeslaŽidle a křesla O
Kancelářské vybaveníKancelářské vybavení O
Kuchyně a jídelnyKuchyně a jídelny O
Šatny a jejich vybaveníŠatny a jejich vybavení O
Venkovní vybaveníVenkovní vybavení O
Dílna a skladDílna a sklad O
Dům, byt, zahradaDům, byt, zahrada O