Nebojujte o pozornost aneb Vybíráme konferenční židle

Nejspíš už jste někdy v nějaké zasedací místnosti byli. Je taky možné, že v ní trávíte spoustu času. Ať je to tak, nebo tak, určitě se v ní nacházel jeden zásadní prvek – židle. Vzhledem k faktu, že na nich vy i vaši kolegové, zákazníci, případně i potenciální obchodní partneři budete trávit spoustu času, židle pro vaše schůze by měly být především pohodlné. Konferenční nábytek hraje zásadní roli v tom, jak produktivní vaše setkání budou. Určitě nechcete, aby se osazenstvo soustředilo na vrzání sedáku nebo prošoupané čalounění. A proto vy věnujte pozornost výběru konferenčních židlí, aby účastníci meetingů věnovali pozornost vám.

Materiál dělá první dojem

Materiál je samozřejmě jedním z nejdůležitějších kritérií při výběru konferenčních židlí. Vaše porady, schůze i workshopy mohou trvat několik hodin, během nichž budou účastníci v neustálém kontaktu s židlí. Nabídka je pestrá:

  • SíťovinaPerforovaný potah má řadu výhod: udržuje vaše záda v suchu, je lehký a vzdušný a přizpůsobí se tvaru těla, navíc dodá moderní šmrnc.
  • Látka – Pokud zvolíte látku, máte jistotu, že bude všem účastníkům rokování dobře. Látka je totiž přirozenou součástí každodenních životů nás všech, je příjemná na dotek a zahřeje.
  • Pravá kůže – S pravou kůží je skvělý první dojem zaručen. Obzvláště, pokud budou židle sloužit pro setkání vyššího managementu či s obchodními partnery, se vyplatí do kůže investovat.
  • Eko kůže – Je skvělou alternativou k pravé kůži. Disponuje stejnými vlastnostmi, je však znatelně levnější a oceníte i jednodušší údržbu.
  • Dřevo – Hodí se spíš pro kratší dobu sezení, předností je ale jeho údržba. Navíc místnost zútulní.
  • Plast – Je nenákladný a výborně se udržuje. Ve frekventovaných místnostech, kde je potřeba vše dezinfikovat, bude obzvláště dobrým sluhou.

Parametry dobrého sezení

Co si představíte, když se řekne konferenční židle? Možná si v toku vizualizací nemůžete vybrat. Důvod může být prostý – tvarů existuje taková řada, že vybrat jeden je prostě nemožné. Typickým provedením je ale jednoduchá kovová konstrukce s pevnými úzkými nohami, které nesou ergonomicky tvarovaný sedák.

Dáme vám TIP: Konferenční židle Viva – zákazníci na ni nedají dopustit!

Pokud budeme o židlích do zasedaček přemýšlet v souvislosti s rozměry, je potřeba se zaměřit na následující: celkovou výšku židle, výšku opěráku, hloubku sedáku, výšku sedáku od země a šířku sedáku. Aby bylo sezení co nejpříjemnější volte hloubku sedáku tak, aby mezi hranou sedáku a lýtkem zůstal prostor. Při výběru šířky sedáku myslete na všechny kolegy, abyste se vyhnuli nepříjemnému faux pas…

U výšky židle počítejte s výškou stolu, obzvlášť, pokud pokukujete po židlích s područkami. Ty jsou mimochodem skvělým příslušenstvím – občas totiž nevíte, kam s rukama a na nich je necháte příjemně odpočinout.

Nezapomeňte: většinou je žádoucí, aby pozornost získal jen přednášející. Proto pokud nechcete, aby se všechny oči upřely na jedince, pod nímž se židle hroutí jako domeček z karet, přizpůsobte každému členovi týmu i nosnost. Tou vyšší nikdy nic nezkazíte.  

Psychologie barev v zasedačce

Je všeobecně známo, že jednotlivé barvy působí na psychiku a jsou schopné ovlivnit naši náladu. I v našem sortimentu konferenčních židlí naleznete nepřeberné množství barevných kombinací. Chcete-li vytvořit příjemnou atmosféru, vybavte zasedačku nebo přednáškový sál židlemi v teplých barvách, jako je hnědá, oranžová či červená. Chladné barvy (například modrou) si umíme představit v případě, kdy vedete nekompromisní debatu s obchodními partnery. Mějte na paměti, že světlé barvy místnost opticky zvětšují. Černou klasikou ale nic nezkazíte, navíc působí elegantně a svou univerzálností je použitelná kdekoliv.

Záležitost prostoru

Neméně důležitým faktorem je místo, kam konferenční židle poputují. Víte, že síťovina působí vzdušně, a proto se hodí do menších prostorů? Naopak v rozlehlejších místnostech se můžete trochu „rozšoupnout“ a zkusit masivnější konstrukce. Nezáleží jen na velikosti místnosti, dbejte také na její členitost.

Pokud se ve vaší zasedačce nedá vyloženě tančit, neváhejte a pořiďte si židle stohovatelné nebo skládací. Po skončení meetingu nebo přednášky tak židle naskládáte na sebe (v případě skládacích židlí k sobě) a s nedostatkem místa už nebudete mít problém.

Tak, teď už víte, jak na výběr těch správných konferenčních židlí. Ať už vyberete jakoukoliv, přejeme vám, aby vám dopomohly k vysněným cílům.

Zaujal vás tento článek? Tak jej sdílejte!

Podobné články