Bezdotykové dávkovače – Zázračná revoluce v mytí rukou?

Denně se dotýkáme držadel nákupních vozíků, klik dveří, splachovačů toalet, tyčí v autobusech… A asi není potřeba dodávat, kolik bakterií se na těchto předmětech nachází…. Jak si ale řádně umýt ruce na veřejných toaletách, kde na vás tyto nástrahy číhají?

Noční můra v podobě veřejných toalet

Občas se nacházíme v situacích, které si vícekrát zopakovat nechceme. A přesto víme, že k nim dříve nebo později opět dojde. Určitě to sami znáte. Možná se je kolikrát dokonce snažíte vytěsnit z paměti, protože ve vás zpětně opět vyvolávají nepříjemné pocity. A právě jednou ze situací, během kterých stojí hrůzou vlasy na hlavě, je návštěva nedostatečně vybavené společné umývárny. A zejména té ve velkých nákupních centrech nebo na pracovištích.

Při vyšší fluktuaci většího počtu osob je často skoro nemožné udržet tuto místnost v dokonalé čistotě. Hlavně co se týče umyvadel a jejich okolí. Asi si to dokážete živě představit. Zrcadla pocákaná vodou a špinavé pumpičky od dávkovačů mýdel. V tom horším (možná skoro katastrofickém) případě se vám naskytne pohled na klasické tuhé mýdlo utopené v mýdlence. Silnější povahy mávnou rukou a nám, zbylé většině, bohužel nepostačí nádech a výdech k uklidnění.

Budeme-li se bavit o obchodních střediscích, jako návštěvník zmůžete opravdu málo a nezbyde nic jiného, než to holt překousnout a ruce si umýt pouze pod tekoucí vodou. Pokud však máte možnost zasahovat do vybavení umýváren na vašem pracovišti a nejste spokojeni se stávajícím stavem, máme pro vás jeden tip. Tip, který vás zbaví hned několika starostí najednou – automatické dávkovače mýdel.

Kouzlo? Ne. Chytrá technologie

Bezkontaktní dávkovače mýdel jsou v posledních letech naprostým hitem. Jejich úspěch spočívá v tom, že se jich nemusíte nijak dotýkat, a přesto vám přesně nadávkují mýdlo do rukou. Černá magie? Nikoliv. Pouze chytrá technologie na bázi senzoru pohybu. Nyní se pojďme podívat, co všechno tato šikovná věcička nabízí a zvládne.

Jakmile jej vyzkoušíte, nebudete chtít měnit

Tou největší výhodou, kterou automatický dávkovač slibuje, je zabránění šíření bakterií. A to plní na první dobrou. Kontaktu s patogeny a nečistotami se dokonale vyhnete právě díky pohybovému čidlu. Žádné mačkání oslizlé pumpičky nebo sahání na rozmočené mýdlo. Případně přežitku, který neměl nikdy spatřit světlo světa – mýdla v barevné plastové síťce. Že jste se s ním nikdy nestali? O nic rozhodně nepřicházíte.

bezdotykového dávkovače stačí vložit dlaně pod pumpičku, senzor pohybu je rozpozná a nadávkuje přesné množství. Tím plynule přecházíme k další přednosti, kterou je příslib úspory tekutého mýdla či jiných mycích prostředků, kterými dávkovač naplníte. Také máte v okolí nejmenovanou osobu, která mačká pumpičku přinejmenším 26krát, aby se u ní dostavil pocit zadostiučinění? Tito lidé se totiž největší mírou podílí na vysoké spotřebě mýdla a automatické dávkování jim v tom snadno zabrání. 

Zamezíte také nepořádku na umyvadle a v jeho okolí. Nikde nic nekape a keramika není upatlaná od mýdla.

Rutinní mytí rukou promění v zábavu

Nemusíte se omezovat jen na tekuté mýdlo. Bezkontaktní dávkovač můžete naplnit rovněž jarem na nádobítělovým krémem nebo dezinfekcí. Tato multifunkčnost z něj dělá užitečného pomocníka nejen ve zdravotnických zařízeních a na pracovištích, ale i v domácnosti.

Také občas bojujete s víčkem hydratačního krému? Nanesete si jej na ruce a tuba vám hned klouže v dlaních. A co teď? Čekat, až se krém vstřebá, nebo začít tubu utírat od mastnoty? Na tyhle útrapy můžete s chytrým dávkovačem ihned zapomenout. Zásluhou snadné obsluhy si na své přijdou i děti, které občas dokážou nechat v koupelně pěknou spoušť. Zábavné bezdotykové ovládání je přiměje si mýt ruce častěji a odbourá v nich dojem, že si myjí ruce jen proto, že prostě musí.

Vyjma praktičnosti si vás získají také svým moderním designem, který dodá jiskru vaší koupelně. Většina těchto chytrých dávkovačů je navíc dobíjecí a potřebuje tedy přívod elektřiny až v momentu, kdy jim dochází baterie.

Malý černý puntík by se našel

Mají vůbec tyto věcičky nějakou nevýhodu nebo háček? Mají. Do velkých nákupních středisek se nehodí. A to z toho důvodu, že málokteré společné umývárny bývají pod neustálou kontrolou. Může se tak stát, že se některému nečestnému návštěvníkovi zalíbí natolik, že si je s sebou zkrátka vezme domů.

Zaujal vás tento článek? Tak jej sdílejte!

Podobné články